Maya Kingma

Maya Kingma is Nederlands triatlete. Lid van de Nederlandse selectie en op weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Kingma is geboren in Breda en begon haar loopbaan als wedstrijdzwemmer.

Nadat Maya meerdere Nederlandse kampioenschappen in het wedstrijdzwemmen en openwaterzwemmen had gewonnen, werd zij door de triathlonbond gevraagd om zich eens te wagen aan een nieuwe sport. Maya had dat jaar meegedaan aan de crossduathlon in Etten-Leur en werd daar Nederlands kampioen bij de junioren.

Die nieuwe uitdaging genaamd triathlon zag zij wel zitten. Na de kwalificatie dag in Sittard waar Maya zich kwalificeerde voor het Europees kampioenschap junioren, ging het allemaal heel snel. Na deze mooie ervaringen besloot Maya in 2013 te gaan voor de triathlon. Ondanks een gevecht tegen haar blessuregevoeligheid in het hardlopen behaalde zij mooie resultaten. In 2016 had Maya een beter jaar, met mooie races bij de elite en ondanks een zeer karige loopvoorbereiding op het WK onder 23 in Cozumel toch een mooie 16e plaats. Eind dit jaar heeft Maya vol vertrouwen gekozen een nieuwe weg in te slaan, maar hetzelfde doel: de Spelen in Tokyo 2020!

Voor sponsoring kun je bij 01events terecht! Kijk ook voor meer informatie op: http://mayakingma.com/over-maya/

Ga terug naar home